Auteur Eveline van de Putte neemt je in de Tour d’Amour mee in de belevingswereld van LHBTQIA+ ouderen doormiddel van levensverhalen uit haar boeken Nieuwe Namen, levensverhalen van transgender ouderen en Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen. Eveline wordt daar in ondersteund door een roze oudere. Dragqueen Victoria False zorgt voor een ontroerende muzikale boodschap.

Door dit verrassende programma, waarin je de gelegenheid hebt vragen te stellen en met de gasten in gesprek te gaan, zul je begrijpen hoe de ervaringen van toen, bijdragen aan het zwijgen van nu. Dankzij de vele verhalen krijg je een beeld van deze groep en tegelijkertijd wat meer kennis over de achtergronden en begrippen. Diversiteit gaat immers ook over elkaar beter leren kennen en begrijpen.

Sinds maart 2014 reist de Tour d’Amour door Nederland en België om aandacht te vragen voor seksuele en gender diversiteit. Dit aan de hand van levensverhalen van LHBTQIA+ ouderen en bijpassende liedjes. Zowel professionals als vrijwilligers binnen zorg en welzijnsorganisaties zijn zich niet altijd bewust van deze diversiteit. Dat is meestal geen onwil, maar onwetendheid.

LHBTQIA+ ouderen zijn opgegroeid in een tijd waarin ze niet over hun gevoelens konden praten. Uit angst voor pesterijen en onbegrip doen ze dat nog steeds niet makkelijk,
zeker niet in zorgafhankelijke situaties. Juist daarom is kennis over dit thema zo belangrijk. Pas dán krijgen álle ouderen zorg op maat en kan iedereen vrij over zijn of haar leven vertellen. Jezelf kunnen zijn is toch een recht van iedereen!

Voor wie
Professionals, vrijwilligers, studenten, binnen zorg-, welzijn-, maatschappelijke organisaties, bewoners, mantelzorgers, hulpvragers en andere geïnteresseerden.
Ouderenbonden, migrantenorganisaties, opleidingen, kerken, etc.

Kosten
Gratis

Voorproefje:
https://youtu.be/vuJho8uiU8k