Bij triadisch werken staat de samenwerking tussen naaste, cliënt en beroepskracht centraal. Een betere samenwerking leidt in de praktijk tot betere zorg voor de cliënt én het leidt tot meer werkplezier bij zorgmedewerker of verpleegkundige. Volg deze training en leer meer over triadisch werken binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Aan deze tweede training is een eerste training vooraf gegaan. Je mag ook één van de twee trainingen doen. Voor het alleen volgen van de tweede training is affiniteit met triadisch werken een pré.

Training 2
Triadisch werken, wat is dat en hoe doe ik dat?   

In deze interactieve training van 1 dag staat het triadegesprek centraal. Ofwel: de drie-gesprekken die je voert met cliënten in de ggz én hun naasten om samenwerking te bevorderen. In deze training bespreken we de theorie achter deze gesprekken en oefenen we hiermee. Verder oefenen we hoe je de dialoog en trialoog kan bevorderen, hoe je vanuit gelijkwaardigheid kan werken en hoe je omgaat met meerstemmigheid. We laten een aantal leerzame filmpjes zien en je krijgt twee werkkaarten uit de Generieke Module Naasten mee.  

“Ik vond het een leuke en leerzame training. Ik vond het heel verassend hoeveel aspecten een triadisch gesprek heeft. Het oefenen heeft me veel geholpen om naar de verschillende perspectieven van cliënt, naaste en hulpverlener te kijken en te voelen.” 

De trainer 
De training wordt gegeven door Henk-Willem Klaassen. Hij was spv en werkt nu als zelfstandige, als trainer. Hij is expert op het gebied van samenwerken met naasten. Hij heeft het boek Bondgenoten, hoe familieleden en hulpverleners in de psychiatrie kunnen samenwerken (2014). Hij is nauw betrokken bij de Zorgstandaard Naasten en geeft geregeld AKWA GGZ-Talks. Hij is trainer en eigenaar van zijn zzp bedrijf www.naastenbetrokken.nl.  

Wanneer
De tweede training vindt plaats op dinsdag 2 juli van 09.30 tot 16.00. Het is inclusief lunch.  

Aan deze tweede training is een eerste training vooraf gegaan. Je mag ook één van de twee trainingen doen. Voor het alleen volgen van de tweede training is affiniteit met triadisch werken een pré.  

Waar
Zwanenburgwal 206 (5e etage), 1011 JH Amsterdam 

Aanmelden
Deelname is kosteloos. Vooraf aanmelden is wel verplicht. Dat kan via onderstaand formulier: 

Aanmelden Triadisch werken voor beroepskrachten binnen de ggz (tweede training) 2 juli 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres
Wil je Mantelzorgnieuws ontvangen? Ben je nog geen abonnee?
Maandelijkse nieuwsbrief voor mantelzorgers en beroepskrachten in Amsterdam e.o.