Veilig Thuis organiseert een conferentie waarin de verschillende thema’s rondom huiselijk geweld en kindermishandeling aan bod komen en er aandacht is voor professionals die met deze ingewikkelde problematiek te maken (kunnen) hebben. Het speelt zich grotendeels af achter de voordeur en het taboe om er over te praten is groot. Daarom is het belangrijk dat je als professional de signalen ziet, herkent en bespreekbaar durft te maken.

De conferentie bestaat uit een ochtend- en middagprogramma met een lunch en een afsluitende borrel. Zowel in het ochtend- als middagprogramma heb je de keuze uit 10 workshops. Markant geeft de workshop ‘Als mantelzorg omslaat in schadelijke zorg’.  Deze kun je zowel in de ochtend als in de middag volgen. Tijdens deze workshop staan wij stil bij de ‘belasting’ die mantelzorgers kunnen ervaren tijdens de zorg voor hun kwetsbare naaste. Want wat als die zorg omslaat in schadelijke zorg door overbelasting, onwetendheid en machteloosheid?

Programma ochtend

 • Prof. Dr. Erik Scherder: ‘Kwetsbare hersenen’Hoogleraar neuropsychologie Prof. Dr. Erik Scherder spreekt in dit plenaire deel over de invloed van stress op jonge leeftijd op de ontwikkeling van de hersenen en de gevolgen daarvan voor het verdere leven van het kind. Stress die kan ontstaan door verwaarlozing, mishandeling of armoede. Daarnaast gaat hij in op wat stress doet op de werking van het volwassen brein en hoe je jezelf hier zoveel mogelijk tegen kunt beschermen, ook als hulpverlener.
 • Gerbrich Kuperus: ‘In beweging om huiselijk geweld en kindermishandeling te stoppen’
  Directeur van Veilig Thuis Amsterdam-Amstelland, Gerbrich Kuperus, spreekt over de veranderende toekomst in het werkveld van huiselijk geweld en kindermishandeling. Hierbij zal zij onder andere ingaan op het belang van samen leren, het nut van ploeteren en het waarderend ontwikkelen.
 • 1e ronde workshops – keuze uit 10 workshop, waaronder die van Markant: ‘Als mantelzorg omslaat in schadelijke zorg’.
 • lunch

Programma middag

 • 2e ronde workshops – keuze uit 10 workshop, waaronder die van Markant: ‘Als mantelzorg omslaat in schadelijke zorg’.
 • Edith Bosch: ‘Zie jezelf’
  Edith Bosch is de beste vrouwelijke judoka die Nederland kent. Ze werd wereldkampioen en won drie Olympische medailles. Ze weet dus als geen ander hoe je het beste uit jezelf haalt. Ze zal spreken over passie en verantwoordelijkheid voor je werk. Hoe houd je balans om jouw positieve bijdrage te leveren en goed te zorgen voor jezelf? Edith neemt je mee in haar verhaal en hoe zij de stap heeft gemaakt om terug te komen bij zichzelf.
 • Afsluiting en borrel

Wanneer
Maandag 30 oktober.
Inloop vanaf 08.30 uur. Het programma begint om 09.15 uur en duurt tot 17.00 uur

Waar
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179

Aanmelden
Aanmeldingen lopen via organisator Veilig Thuis. Bij de aanmelding geef je aan welke workshops je wilt volgen.
Aanmeldformulier