In het Vrijwilligerscafé spreken we, onder leiding van onze huisfilosoof Dick de Korte, over diverse thema’s. In het vrijwilligerscafé van 18 december gaan we ons bezinnen op het thema: dialoog in roerige tijden.

Het is niet overdreven om te stellen dat we in roerige tijden leven. Wereldwijd zien we tal van gewapende conflicten. Duizenden mensen zijn op de vlucht. Mensenrechten worden massaal geschonden. Met name het conflict Israël -Palestina heeft in onze samenleving veel losgemaakt. Vrijwel dagelijks vinden demonstraties plaats en discussies worden veelal gevoerd in polariserende taal (je bent vóór de een en tégen de ander). De uitslag van de recente verkiezingen tenslotte geeft veel mensen een onbehagelijk gevoel.

Hoe sta jij hierin? Hoe komt dit alles bij je binnen, hoe speelt het een rol in het vrijwilligerswerk dat je doet? Hoe kan je op een zinnige en respectvolle manier een dialoog aangaan ook wanneer je het geheel niet eens bent met elkaar? Ofwel: Hoe zorg je ervoor dat een mening over dit alles een vraag wordt bij jou en de ander?

Na een korte inleiding van ‘huisfilosoof’ Dick de Korte gaan we hierover van gedachten wisselen met elkaar.Welkom!

Het vrijwilligerscafé
Het Vrijwilligerscafé is als een ontmoetingsplaats, voor en door vrijwilligers. Om van elkaar en met elkaar te leren, uit te wisselen en vraagstukken te bespreken. Per keer staat er een ander thema centraal. Aan de hand van dit steeds wisselende onderwerp bespreken we vraagstukken met elkaar onder leiding van onze huisfilosoof Drs. Dick de Korte.

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn.

Docent
Drs. Dick de Korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was werkzaam als docent filosofie aan de Hogeschool van Amsterdam. Dick de Korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de School voor Zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. Hij introduceerde mindfulness als vak aan de Hogeschool van Amsterdam en begeleidt meditatiegroepen.

Tijdsinvestering
2 uur

Aantal plaatsen
Het café biedt plaats aan 20 deelnemers.

Aanmelden en informatie
Je kunt je aanmelden via je coördinator van Markant. Meer informatie vind je op de site van de Vrijwilligersacademie.