Het Vrijwilligerscafé organiseren we als een ontmoetingsplaats, voor en door vrijwilligers. Om van elkaar en met elkaar te leren, uit te wisselen en vraagstukken te bespreken. Per keer staat er een ander thema centraal. Aan de hand van dit steeds wisselende onderwerp bespreken we vraagstukken met elkaar onder leiding van onze huisfilosoof Drs. Dick de Korte.

In het vrijwilligerscafé van 22 april gaan we ons bezinnen op het thema: Mededogen

Doel en inhoud
Medelijden, sympathie, empathie, compassie, mededogen: we kennen deze begrippen allemaal wel. Ze spelen een rol in onze relatie met iemand die het
moeilijk of zwaar heeft. Maar staan ze ook voor hetzelfde gevoel van nabijheid?
Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen medelijden en mededogen? En kunnen we wel mededogen tonen aan iemand zonder dat we mededogen en compassie tonen aan onszelf? Aan de hand van deze vragen gaan we ons bezinnen en ervaringen delen. We zien je graag!

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor (ervaringsdeskundige)vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn.

Docent
Drs. Dick de Korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was werkzaam als docent filosofie aan de Hogeschool van Amsterdam. Dick de Korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de School voor Zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. Hij introduceerde mindfulness als vak aan de Hogeschool van Amsterdam en begeleidt meditatiegroepen.

Tijdsinvestering
2 uur

Studiemateriaal
N.v.t.

Aantal plaatsen
Het café biedt plaats aan 20 deelnemers.

Certificaat van deelname
Nee

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via je coördinator van Markant. Meer informatie vind je op de site van de Vrijwilligersacademie.