Het Vrijwilligerscafé is een ontmoetingsplaats, voor en door vrijwilligers. Om van elkaar en met elkaar te leren, uit te wisselen en vraagstukken te bespreken. Per keer staat er een ander thema centraal. Aan de hand van dit steeds wisselende onderwerp worden vraagstukken besproken met elkaar onder leiding van huisfilosoof Drs. Dick de Korte.

Het vrijwilligerscafé van 18 maart gaat over het thema: Hoe staat het met je tolerantie?

Doel en inhoud
Wanneer je verdraagzaam ofwel tolerant bent, heb je het vermogen om begripvol en respectvol te zijn tegenover andere mensen. Ook wanneer er aanzienlijke verschillen zijn in overtuiging en manier van leven. Misschien zijn daarbij zelfs zaken waarbij je afkeer voelt. Tolerantie wordt dan een uitdaging: de vraag naar waar voor jou de grens ligt van tolerantie komt dan aan de orde. Hoe, in welke begeleiding-situatie speelt dat voor jou?

Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn.

Docent
Drs. Dick de Korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was werkzaam als docent filosofie aan de Hogeschool van Amsterdam. Dick de Korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de School voor Zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. Hij introduceerde mindfulness als vak aan de Hogeschool van Amsterdam en begeleidt meditatiegroepen.

Tijdsinvestering
2 uur

Aantal plaatsen
Het café biedt plaats aan 20 deelnemers.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via je coördinator van Markant. Meer informatie vind je op de site van de Vrijwilligersacademie.