Wat is vrijwilligerswerk? Wat is het belang van vrijwillige inzet ook voor Zuidoost? Welke rol kan jij of wil jij vervullen en wat levert het jou op?
Kom meer te weten over dit onderwerp, wissel ervaringen en vragen uit en geef jouw mening.

De informatiebijeenkomst / voorlichting

Tijdens deze interactieve voorlichting gaan we in op wat vrijwilligerswerk nou eigenlijk is, welke vormen van inzet er zijn hoeveel vrijwilligerswerk er wordt gedaan, waar dat dan allemaal gedaan wordt en wat de  effecten en voordelen zijn van vrijwilligerswerk voor de samenleving en voor jou.

Venzo is het verbindingsplatform voor maatschappelijke inzet. Tijdens deze voorlichtingen zullen wij je dan ook uitleggen wie wij zijn, wat onze diensten zijn en wat we voor vrijwilligers, – organisaties en eventueel voor jou kunnen betekenen.

Ten slotte is er de gelegenheid om al jouw vragen te stellen over vrijwilligerswerk.

Voor wie

Burgers van Amsterdam (Zuidoost) die wat voor hun omgeving, de buurt en (mede) bewoners willen doen en/ of meer willen weten over vrijwilligerswerk.

Resultaten

Na het volgen van deze voorlichting

  • Weet je meer over wat vrijwilligerswerk is en de mogelijke effecten
  • Heb je meer inzicht in wat voor soort vrijwilligerswerk er allemaal is
  • Weet je meer over wat Venzo voor vrijwilligers en -organisaties kan betekenen

Werkwijze

Interactieve (PowerPoint) presentatie en Q&A

Docent

Dorien Groeneveld & Annemiek Kefff

Aanmelden en informatie
Je kunt je via je coördinator van Markant aanmelden.  Kijk voor meer informatie over deze voorlichting  op https://venzo.co.nl/aanbod/vrijwilligerswerk-doe-je-zo-247/.