Combineer je mantelzorgtaken met een baan? Dan ben je niet de enige. Van de mantelzorgers tussen de 18 en 64 jaar heeft meer dan 80% betaald werk. En die combinatie valt vaak niet mee. In dit webinar krijg je handvatten om een betere de balans te vinden tussen werken en zorgen. 

Herken je dit? Je wilt niets en niemand te kort doen. Je wilt goed presteren op je werk, maar niet dat dit ten koste gaat van de zorg voor je naaste. Voor hem of haar wil je er ook 100% zijn. Maar je wilt niet dat je werk daaronder lijdt. Je voelt je vaak schuldig tegenover je werk of je naaste en hebt moeite om de balans te vinden. Al gauw komt jouw eigen persoon op de laatste plaats. Daardoor heb je steeds minder energie. En dat komt weer niet ten goede van je werk en je mantelzorgtaken. Zo draai je rond in een kringetje en krijg je je batterij op den duur niet meer opgeladen. Tijd om die cirkel te doorbreken, maar hoe?

Test jezelf 
Sta even stil bij jezelf en ontdek hoe je belasting nu ervaart. Houd ook eens bij welke activiteiten jou energie geven en welke juist energie kosten. Wat doe je op een dag en hoe voel je je daarbij? Doe dit een week lang, voordat je naar bed gaat. En neem deze voorbereiding mee naar de workshop. Zet bij alles wat je doet een plus of een min. Denk daarbij aan activiteiten thuis, bij degene waarvoor je zorgt, op het werk of in je vrije tijd. Houd ook bij of je goed hebt geslapen. Was de batterij weer opgeladen de volgende dag?

Of Doe de 3-minutencheck.

Hier gaan we het over hebben
Een goede balans tussen mantelzorg en werk hangt af van verschillende factoren: je werksituatie, de mantelzorgtaken en hoe jij als persoon in elkaar zit. In deze online sessie komen die invloeden aan bod, zodat je meer inzicht krijgt.

Waarom zou je meedoen? 
Investeer in jezelf, omdat je meer rust wilt ervaren en een betere balans zoekt tussen je zorgtaken en je werk.

We geven in mei ook een ééndaagse, uitgebreide training. In deze online sessie kun je ontdekken of je dieper wilt ingaan op dit onderwerp. Houd onze agenda in de gaten.

Voor wie
Voor iedereen die de zorg voor een naaste combineert met een betaalde baan en in Amsterdam woont, of voor iemand zorgt die in Amsterdam woont.

Wanneer
Maandag 22 april van 19.30- 21.00 uur.

Waar
Online via Teams

​​Aanmelden
Meedoen kost niets. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.

Aanmelden Werk en mantelzorg combineren op 22-04-2024

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*
Wil je Mantelzorgnieuws ontvangen? En ben je nog geen abonnee?
Maandelijkse nieuwsbrief voor mantelzorgers en beroepskrachten in Amsterdam e.o.