Combineer je mantelzorgtaken met een baan? Dan ben je niet de enige. Van de mantelzorgers tussen de 18 en 64 jaar heeft meer dan 80% betaald werk. En die combinatie valt vaak niet mee. In deze training leer je de balans te vinden.

Deze training is verplaatst naar zaterdag 8 juli. Er is nog beperkt plek dus meld je snel aan.

Herken je dit? Je wilt niets en niemand te kort doen. Je wilt goed presteren op je werk, maar niet dat dit ten koste gaat van de zorg voor je naaste. Voor hem of haar wil je er ook 100% zijn. Maar je wilt niet dat je werk daaronder lijdt. Je voelt je vaak schuldig tegenover je werk of je naaste en vindt het moeilijk balans te vinden. Al gauw komt jouw eigen persoon op de laatste plaats. Daardoor heb je steeds minder energie. En dat komt weer niet ten goede van je werk en je mantelzorgtaken. Zo draai je rond in een kringetje en krijg je je batterij op den duur niet meer opgeladen.

Test jezelf
Sta even stil bij jezelf en breng in 3 minuten jouw situatie in kaart. Hoe gaat de combinatie van werk en mantelzorg je af? Doe de 3-minutencheck.
Houd ook eens een week lang bij welke activiteiten jou energie geven en welke juist energie kosten. Wat doe je op een dag en hoe voel je je daarbij? Zet alles wat je doet bij de plus of de min. Denk daarbij aan activiteiten thuis, bij degene waarvoor je zorgt, op het werk of in je vrije tijd. Houd ook bij of je goed hebt geslapen. Was de batterij weer opgeladen de volgende dag?

Hier gaan we het over hebben
Een goede balans tussen mantelzorg en werk hangt af van verschillende factoren: je werksituatie, de mantelzorgtaken en hoe jij als persoon in elkaar zit. In de training komen die invloeden aan bod, zodat je meer inzicht krijgt. Tijdens de training bespreken we ook onderwerpen als:

  • Wat bespreek je met je collega’s en wat met je leidinggevende?
  • Hoe krijg en houd je de regie?
  • Hoe zorg je voor meer energie?
  • Grenzen stellen, hoe ga je ermee om?

Waarom zou je meedoen?
Zit het niet goed met de balans tussen werk en mantelzorg? Investeer dan in jezelf en volg onze ééndaagse training ‘Combineren van werk en mantelzorg’. De training is gratis voor Amsterdammers die de zorg voor een naaste combineren met een betaalde baan.

Voor wie
Voor iedereen die zich in dit verhaal herkent en in Amsterdam woont, of voor iemand zorgt die in Amsterdam woont.
Meedoen kost niets.

Wanneer
De training is verplaatst van zaterdag 13 mei naar zaterdag 8 juli van 10.00 tot 16.30 uur.

In het najaar 2023 wordt deze training nogmaals gegeven. Houd onze agenda in de gaten voor de datum.

​​Aanmelden
Klik hier om je aan te melden voor de training op 8 juli.