Bij triadisch werken staat de samenwerking tussen mantelzorger, cliënt en beroepskracht centraal. Een betere samenwerking leidt in de praktijk tot betere zorg voor de cliënt én het leidt tot meer werkplezier bij zorg- en welzijnsmedewerker of verpleegkundige.  

Deze workshop is wegens omstandigheden geannuleerd.

In deze informatieve en interactieve workshop staat triadisch werken centraal. Hiervoor is het belangrijk om je te verplaatsen in de mantelzorger. Wie zijn het? Wat maken zij mee? Wat hebben zij nodig en van wie? Je leert waarom het zinvol en helpend is om samen te werken met het netwerk van de cliënt. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden om het netwerk van een cliënt in kaart te brengen en te begrijpen wat dit betekent voor de cliënt. Verder krijg je inzicht in de mogelijke dynamiek tussen cliënten en hun netwerk, en ontdek je jouw handelingsperspectieven als beroepskracht. 

In deze workshop krijg je theorie aangereikt die je in de praktijk kunt toepassen. Het opdoen van kennis staat centraal.  Aan de orde komt: 

  • Triadisch werken: de verhoudingen tussen cliënt, mantelzorger en beroepskracht. 
  • Het maken van een Ecogram. 
  • Toelichting op het SOFA-model met de verschillende rollen van de mantelzorger. 
  • Wat betekent dit voor de samenwerking met de mantelzorger? 
  • Aandacht voor de zorgrelatie tussen mantelzorger en cliënt. 
  • Wat te doen wanneer de cliënt geen eigen netwerk heeft. 

Trainers
Deze training wordt gegeven door Heidi Wintels en Rosa Kreiter.

Voor wie
Voor beroepskrachten die werken in zorg en welzijn, in het bijzonder in de geestelijke gezondheidszorg, die rechtstreeks contact hebben met cliënten en hun naasten.

Wanneer
Donderdag 11 april van 14.30 tot 16.30 uur.

Waar
Markant, Zwanenburgwal 206, 1011 JH in Amsterdam Centrum