BordjeVol is een methode die mantelzorgers helpt om inzicht te krijgen in hun situatie, om keuzes te maken en bijvoorbeeld hulp van anderen in te schakelen. In deze interactieve workshop kun je ontdekken hoe BordjeVol werkt. Je gaat ook zelf actief aan de slag.

Na deelname aan deze workshop weet je hoe de methode BordjeVol werkt en hoe je deze kunt gebruiken bij de ondersteuning van mantelzorgers. Ook krijg je door de verschillende oefensessies een breder begrip van de problemen waar mantelzorgers in de praktijk tegenaan lopen. Aan het eind van de workshop krijg je een exemplaar van BordjeVol mee naar huis.

Tessa Rademaker: “Deze methode is heel werkbaar, en ook prettig om te gebruiken. Mantelzorgers reageren er positief op, omdat het aandacht heeft voor alle aspecten van iemands leven: de zorgtaken, maar ook werk, gezin, vrienden etc. Bovendien is dit een van de weinige interventies voor de ondersteuning van mantelzorgers die bewezen effectief is. Daarom vinden we het vanuit het expertisecentrum van Markant belangrijk om iedereen te stimuleren om deze methode te gebruiken.” 

Wil je meer weten over de methode ‘BordjeVol’? Kijk dan op de website van BordjeVol

Programma 

  • Korte introductie
  • Waarop is deze methode gebaseerd?
  • Pauze met koffie en thee 
  • Oefensessies met deelnemers 
  • Terugkoppeling 

Voor wie
De workshop is bedoeld voor beroepskrachten in zorg en welzijn. In het bijzonder nodigen wij maatschappelijk werkers, medewerkers van Buurtteams Amsterdam en medewerkers informele zorg uit om de workshop te volgen. 

Wanneer
Donderdag 18 april, van 14.30 tot 16.30 uur.

Waar
Markant, Zwanenburgwal 206, 1011 JH Amsterdam. 

Aanmelden
Deelname aan de workshop is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht, omdat het aantal plekken beperkt is. Voor meer informatie, bel Markant op 020 886 88 00 of mail info@markant.org.
Aanmelden kan met onderstaand formulier: