Wat gaat er om in het hoofd van iemand met dementie… Als je zorgt voor iemand met dementie heb je je dat vast vaak afgevraagd. Je hebt nu de kans om een unieke ervaring op te doen. Met een virtual reality bril kun je ervaren hoe het voelt om met dementie te leven.

Deze bijeenkomst zit vol. Je kunt je nog wel aanmelden voor de reservelijst, door een mail te sturen aan info@markant.org. Houd onze agenda in de gaten voor de volgende datum.

Zorgen voor iemand met dementie is een bijzondere taak. Er komt veel op je af en vaak sta je er alleen voor. Dat maakt die zorg zwaar. Voor jouw naaste, maar vaak ook voor jezelf. Fysiek, maar zeker ook emotioneel. Ervaar de verwarring, onzekerheid, desoriëntatie en andere gevoelens die mensen met dementie dagelijks ervaren. Door zelf even in de leefwereld van iemand met dementie te stappen, ervaar je hoe ingrijpend deze ziekte is. De 360 graden simulatiefilm die je ziet door de virtual reality-bril, laat je in de huid kruipen van iemand met dementie. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert.

Het inzicht dat je opdoet in deze ervaring is heel waardevol in het omgaan met jouw naaste met dementie. De kennis die je opdoet, helpt je om je beter te kunnen inleven in jouw naaste met dementie. En te begrijpen waarom hij of zij op een bepaalde manier reageert. Dat maakt het makkelijker om met moeilijke situaties om te gaan, betere zorg te leveren en aan je eigen omgeving uit te leggen wat er nu echt aan de hand is. 

Dit is een workshop van Markant. We maken hierbij gebruik van de Dementiebril die is ontwikkeld door Into D’mentia in samenwerking met het Trimbos Instituut.

Dit kun je verwachten

  • Na ontvangst krijg je een instructie van 10 minuten.
  • Daarna krijg je de virtual reality Dementiebril op en start je beleving. Dit duurt 15 minuten.
  • Tot slot volgt een nagesprek waarin je met een deskundige over je bevindingen te praten. Dit duur 20 minuten.

Voor wie
Voor iedereen die zich in dit verhaal herkent en in Amsterdam woont, of voor iemand zorgt die in Amsterdam woont. 

Wanneer
Maandag 18 september van 15.00 tot 17.00 uur.

Waar
Huis van de Tijd, Nieuwe Herengracht 20 in Amsterdam.

Aanmelden
Meedoen kost niets. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.