Ben jij een wijkpartner, sleutelfiguur of mantelzorgambassadeur en zou jij mantelzorgers uit jouw gemeenschap beter willen herkennen, begeleiden en doorverwijzen? Zou jij jouw ervaringen en ideeën willen uitwisselen met andere wijkpartners, sleutelfiguren en ambassadeurs? Kom dan naar deze workshop.

De workshop
Tijdens deze workshop behandelen we onder meer de methode ‘Samen praten over zorg’. Deze methode bestaat uit een praatpakket met oefeningen, stellingen en fotomateriaal. Het pakket helpt om een verkennend en verdiepend gesprek op gang te brengen over het zorgen voor een naaste. Bovendien is het pakket cultuur sensitief, er wordt rekening gehouden met verschillende culturele opvattingen over zorg.

De middag wordt ook besteed aan het bespreken van de verschillende tips en tops uit de praktijk: we onderzoeken samen hoe we het aanbod beter kunnen laten aansluiten op de behoefte en wat de vervolgstappen zouden kunnen zijn.

  • Interactieve informatieverstrekking middels (PowerPoint)presentatie
  • Uitwisseling & praktijkoefeningen

Deze workshop wordt begeleidt door Mei jet Broers, projectcoördinator van het expertisecentrum.

Resultaten
Na deze workshop;

  • heb je een exemplaar van een ‘Praatpakket’;
  • ben je in staat om het praatpakket in te zetten op individueel niveau of groepsniveau;
  • weet je welke ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers vanuit Markant beschikbaar zijn;
  • weet je naar wie je kan doorverwijzen als er hulpvragen naar voren komen.

Voor wie
Deze workshop is voor iedereen die op zoek is naar manieren om mantelzorger te ondersteunen, specifiek op een cultuur sensitieve manier.

Waar
Markant, Zwanenburgwal 206, 1011 JH Amsterdam

Aanmelden
Aanmelden kan via onderstaand formulier: