Elke 2 jaar onderzoekt Alzheimer Nederland hoe het gaat met mensen met dementie en hun mantelzorger(s). Daarom voeren ze elke 2 jaar een onderzoek uit voor de Dementiemonitor. Heb je dementie of zorg je voor iemand met dementie? Vul dan de vragenlijst in en help zo de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren.

De Dementiemonitor is het enige landelijk onderzoek naar de wensen en behoeften van mensen met dementie én hun mantelzorgers in Nederland. De uitkomsten vormen een grote bron van kennis, die Alzheimer Nederland inzet bij gesprekken met partijen als zorgverzekeraars, zorgkantoren en de politiek. Met als doel de dementiezorg en ondersteuning te  verbeteren.
Het onderzoek is elke 2 jaar. Het invullen van de vragenlijst voor het Dementiemonitor-onderzoek 2024 duurt ongeveer 15 à 20 minuten voor mantelzorgers en 10 minuten voor mensen met dementie. Je helpt daarmee niet alleen Alzheimer Nederland, maar ook al die andere mensen die dementie van dichtbij meemaken.
Alle deelnemers ontvangen als dank een gratis Alzheimer-speldje.

Er is een vragenlijst voor mensen met dementie én eentje voor hun mantelzorger(s).

Wil je de vragenlijst liever niet online invullen? Dan kun je bij Alzheimer Nederland telefonisch een papieren exemplaar van de vragenlijst opvragen. Bel daarvoor 033 – 303 25 02.

Meedoen kan tot en met 30 juni 2024.

Klik hier voor de Dementiemonitor 2024