Het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) doet een onderzoek onder mantelzorgende naasten. Jij kan daaraan meedoen. Dan help je in kaart te brengen hoe mantelzorgers het geven van zorg ervaren. En jij verdient er als dank voor de moeite een cadeaubon van 20 euro mee.

Update 18-12-2023: Labyrinth heeft gemeld dat er voldoende respondenten zijn. Je kunt je niet meer aanmelden.

 

Nivel wil dit onderzoek elke 2 jaar doen. Zo kunnen ze monitoren of de ervaring van mantelzorgers verandert in de loop van de tijd. Dat onderzoek gaan ze doen via een panel. Het bureau Labyrinth voert het onderzoek voor Nivel uit. Het onderzoek loopt tot begin 2024.

Voor wie
Het onderzoek is bedoeld voor iedereen met een naaste die langdurig en intensieve zorg nodig heeft. Labyrinth wil met name weten wat de ervaringen zijn van mantelzorgers met een migratieachtergrond. Dit omdat het in sommige culturen heel normaal wordt gevonden dat de zorg door de familie wordt gedaan.

Wat wordt er van je verwacht?

Na je aanmelding, zal Labyrinth je bellen om wat aanvullende vragen te stellen. Als je in aanmerking komt om mee te doen, krijg je binnen 2 weken de link naar het onderzoek toegestuurd.

Het onderzoek bestaat uit een online vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst kost je ongeveer 20 tot 30 minuten. Jouw antwoorden blijven anoniem. Na het invullen van de vragenlijst krijg je een cadeaubon van 20 euro.

Doe je liever in een andere taal mee aan het onderzoek, of liever niet online? Geef dat dan aan bij het telefoongesprek.

Wil je meedoen?
Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Vragen?
Markant is niet betrokken bij dit onderzoek, maar we vinden het een belangrijk onderzoek en daarom communiceren we erover. Wij kunnen geen vragen hierover beantwoorden. Heb je vragen, stuur dan een mail naar naasten@labyrinthonderzoek.nl