In het kader van de Week van de Jonge Mantelzorger (1 tot en met 7 juni) maakt Amsterdam Informeert kennis met de 22-jarige Romy.

Romy zorgt sinds haar tiende voor haar zieke moeder en is een zogeheten jonge mantelzorger. Ze steunt haar moeder emotioneel, gaat mee naar doktersafspraken en vind het soms best lastig te combineren met school of iets leuks doen met vriendinnen.

Romy:‘Wat is lastig vind is het schuldgevoel dat er soms bij komt kijken, als ik bijvoorbeeld wel wegga met vriendinnen of als ik naar school ga, terwijl ik weet dat ze een operatie heeft gehad en thuis op de bank ligt’.

Romy is al zo lang jonge mantelzorger, dat ze niet beter weet. Het is belangrijk dat er oog is voor jonge mantelzorgers, omdat ze vaak vergeten om ook goed voor zichzelf te zorgen. Het gevaar van overbelasting loert en daarom is goede ondersteuning extra belangrijk. Via Markant krijgt Romy ondersteuning van coach Tessa. Zo wordt ze onder andere geholpen met de problemen waar ze tegenaan loopt, leert ze om te focussen om 1 ding tegelijk en kan ze in de coachingsgesprekken haar ei kwijt.

Lees en bekijk het hele verhaal van Romy

Ben of ken je een jonge mantelzorger die hulp kan gebruiken? Kijk dan op amsterdam.nl/jongemantelzorger 

Behoefte aan een luisterend oor? Een coach die met je meekijkt? Een die echt luistert naar wat jij nodig hebt? Kijk op ennujij.nl

(c)Originele brontekst At5