Aan het lange wachten komt een eind: met ingang van deze maand kunnen gasten met een Wmo-indicatie komen logeren in Logeerhuis Tolstraat. Dit nieuwe logeerhuis is opgericht op initiatief van Markant.

Zorg zoals thuis
Het Logeerhuis, een initiatief van stichting DoYourself en Markant, biedt vervangende zorg, zoals je die normaal gesproken van je familie, vrienden en of buren ontvangt. Kwetsbare Amsterdammers kunnen hier logeren om hun mantelzorgers tijdelijk te ontlasten. Zo kunnen mantelzorgers even op adem komen of vakantie gaan. Ook als mantelzorgers tijdelijk niet beschikbaar kunnen zijn vanwege een ziekenhuisopname of een andere reden, kunnen hun kwetsbare naasten in het Logeerhuis terecht. Een plek die zorg zoals thuis biedt zodat gasten zich snel thuis voelen en mantelzorgers hun dierbare met een gerust hart kunnen achterlaten.

Alleen of samen
Logeren kan alleen, maar mag ook samen met degene die voor je zorgt. Door samen te komen logeren, hebben mantelzorgers toch even de handen vrij om even wat voor zichzelf te doen. Val je in de doelgroep kwetsbare Amsterdammer, maar heb je geen hulp van een naaste? En red je het tijdelijk niet zelf thuis? Bijvoorbeeld omdat je herstellende bent na een ziekenhuisopname? Ook dan ontvangt het Logeerhuis je met open armen.

Reserveren
Mensen die willen reserveren kunnen rechtstreeks bellen met de zorgbemiddeling van Cordaan via: 020-2290603. Wil je alleen informatie, bel dan met de Tolstraat op 020-2134550.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het Logeerhuis en de voorwaarden op de website van het Logeerhuis.