Wat was het een natte, maar oergezellige dag op vrijdag 10 november: De dag van de mantelzorg. In de hele stad waren er activiteiten te doen. Markant organiseerde twee Mantelpartys in Zuid en Centrum, Mantelbussen in Nieuw-West en een muzikale lunch in Diemen. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Mantelparty in de Vondelkerk

De circa 80 mantelzorgers die de Mantelparty in de Vondelkerk bezochten, waren zeer enthousiast. De sfeer was goed en vooral de bingo met de strenge miss DeeDee was in trek. De gelukkige winnaars gingen naar huis met een gratis overnachting voor 2 in Logeerhuis Tolstraat, een Rituals-pakket of mooie artikelen van Bijzonder Amsterdam met als print de plattegrond van de stad. De sneltekenaar ging met blauwe vingers naar huis en kon haast niet tegen de wachtrij opwerken. De knutseltafel zat constant vol: daar werden de mooiste en liefste happy stones en spreuktegels gemaakt. De handlezeres, hand- en stoelmasseurs zaten ondertussen ook geen minuut stil. EN natuurlijk gingen er heel veel voetjes van de vloer op de swingende muziek van het Danspaleis. Wie niet zelf de dansvloer op kwam, werd wel verleid door een van de aanstekelijke dansers van het Danspaleis. De organisatie kreeg veel knuffels en complimentjes na afloop. Daar doen we het voor! 

Mantelparty in de Museum ’t Kromhout

Ook in Museum ’t Kromhout (Centrum) konden  mantelzorgers hun hand laten lezen, happy stones en tegeltjes schilderen, een portret laten maken door een sneltekenaar en genieten van een stoelmassage. De mantelzorgers vielen in de prijzen bij de Drag bingo onder de hilarische begeleiding van MissGiGi. De gelukkige winnaars gingen naar huis met een gratis overnachting voor 2 in Logeerhuis Tolstraat, een Rituals-pakket of mooie artikelen van Bijzonder Amsterdam met als print de plattegrond van de stad. Daarna werd er heerlijk gedanst op de deuntjes van het Danspaleis. Ondertussen kreeg iedereen een persoonlijk compliment van ons complimentenmeisje. Overal stonden heerlijke hapjes en vanaf 18.00 konden de mantelzorgers genieten van een pokebowl.

Mantellbuzzz in Nieuw-West

In Nieuw-West zijn we met oldtimer bussen naar diverse locaties gereden om mantelzorgers een leuke dag te bezorgen. Een handmassage, een henna tattoo, nagels verzorgen of een happy stone beschilderen, het kon en mocht allemaal. En wat kwamen er bijzondere mensen langs! Van jong tot oud, diverse multiculturele achtergronden en allemaal met een kloppend zorghart. Onder het genot van een lekker drankje en hapje zijn de handen gemasseerd , de nagels gestyled en de handen van een henna tattoo voorzien. Dank voor alle mooie verhalen en jullie aanwezigheid. We kijken er naar uit om meer inspirerende mensen zoals jullie te ontmoeten.

Muzikale lunch in Diemen
In Diemen konden de mantelzorgers genieten van een lekkere lunch en muziek in Theater De Omval. Vanaf 13.00 uur stond er een lekker lunch klaar, met een muzikale omlijsting van Peter Marnier.