Foto Menekse Tromp-SahinAls coördinator bij Markant is (bijna) geen dag hetzelfde. Mijn dag begint meestal met het controleren van mijn e-mails en het beantwoorden van vragen van onze vrijwilligers en studenten. Maar ook van de andere samenwerkingspartners zoals verpleegkundigen, casemanagers dementie en de coördinatoren van andere maatschappelijke organisaties. Ik zorg ervoor dat ik alle e-mails beantwoord en ook waar nodig telefonisch contact opneem met onze cliënten en de vrijwilligers. 

Tijdens de ochtenduren heb ik regelmatig vergaderingen met mijn directe collega’s en ook collega’s van andere afdelingen. We bespreken tijdens de vergaderingen de voortgang van projecten en hoe we ons werk kunnen verbeteren. Het is belangrijk dat we ons voortdurend aanpassen aan de behoeften van onze vrijwilligers en cliënten.

Conflict
Bij sommige situaties kan er sprake zijn van een conflictsituatie tussen vrijwilliger en cliënt. Er is altijd ruimte voor overleg tussen de coördinator en vrijwilliger. Gisterochtend maakte ik zo’n situatie mee. Ik was net klaar met een vergadering, toen een vrijwilliger me belde en vertelde over het conflict dat hij had met zijn cliënt. We hebben er lang over gepraat. Ik probeerde voor hem duidelijk te maken wat hij wel en niet mag doen als een vrijwilliger. Hij twijfelde over de rol die hij op zich nam en ons gesprek maakte zijn rol duidelijker.

Blij
Gelukkig kom ik dergelijke situaties in mijn werkdagen niet vaak tegen. Laatst belde een cliënt me en om te vertellen dat ze heel blij is met de jonge vrijwilliger die elke week bij haar langskomt. Ze praten dan over de nieuwe modetrends, make-up tips en tricks en eten samen broodje.

Voorbereiding
Tegen het einde van de dag maak ik een planning voor de volgende dag. Ik kijk of ik afspraken heb buiten de deur. Ik bereid me voor op de toespraken die ik volgende dag zal houden bij mijn afspraken of voorlichtingen die ik moet geven.

Trots
Bij Markant proberen we elke dag een positieve verandering te creëren in de maatschappij. Hiervoor leveren we als organisatie ons aandeel met de kleine stapjes die we elke dag zetten en ik ben er trots op om deel uit te maken van deze organisatie.

Wil jij ook iets betekenen voor mantelzorgers?
Neem contact op met Markant voor een kennismakingsgesprek. En we kijken samen hoe jij je vrijwillig in kunt zetten.
Meld je aan of kijk op de pagina voor vrijwilligers voor meer informatie. Kijk voor leuke vacatures bij vrijwilligerswerk.