Foto Elsemieke Koole’s Ochtends om 07.15 uur vertrek ik op de scooter naar Amsterdam. Dan kom ik rond 8.00 uur aan in het (dan nog rustige) Amsterdam.
Vaak start ik de dag met het lezen van mijn mail en appjes, het is dan namelijk nog lekker rustig op kantoor!

Begeleidingsgesprek
Rond 09.30 gaat de bel. Een studente van de opleiding toegepaste psychologie komt al vroeg naar kantoor voor haar begeleidingsgesprek. Samen met haar bespreek ik hoe de inzet bij de cliënt en de mantelzorger gaat.

Coördinatorenoverleg
Dan start om 10.00 uur het coördinatorenoverleg. Samen met alle collega’s van informele respijtzorg bespreken we signalen in de stad, de wachtlijsten, hoe we nieuwe vrijwilligers kunnen werven en wat verder ter tafel komt.

Vroege lunch
De tijd vliegt voorbij, want het is inmiddels al 12.00 uur. Vandaag wordt het een vroege lunch, omdat ik begin van de middag een training ga geven. Om 12.30 uur verzamel ik alle benodigdheden voor de training en om 13.00 uur stap ik weer op scooter.

Training mantelzorgers
In het zonnetje en langs de grachten rij ik naar de Tweede van der Helststraat. Daar installeer ik samen met mijn collega de VR- brillen en om 13.45 uur zitten we beide klaar om de eerste mantelzorgers te ontvangen. Na een intensieve 3 uur durende training is het tijd om naar huis te gaan.

Eenmaal thuis scan ik nog kort of ik nog dringen mailtjes of belletjes heb, zo niet dan is de dag alweer voorbij!

Vertrek
Met een beetje een brok in mijn keel typ ik dit laatste stukje voor de nieuwsbrief. Na ruim 5 jaar neem ik afscheid van Markant. De afgelopen jaren hebben mij ontzettend veel gebracht. Van intense genietmomenten tot schrijnende momenten die me diep raakten. Maar bovenal heb ik prachtige mensen mogen ontmoeten, elk met hun eigen verhaal, passie en inzet. Bedankt voor alle momenten die ik met jullie heb mogen hebben!