Masi Rasekh is 58 jaar en komt uit Iran. In Iran heeft Masi 22 jaar gewerkt in commercieel management, waarvan 15 jaar voor haar eigen bedrijf. In Iran heeft Masi naast haar werk altijd vrijwilligerswerk gedaan. Veelal met kinderen. 7 jaar geleden is Masi naar Nederland gekomen. Alleen. Toen het haar niet lukte om aan baan te vinden, is ze ook in Nederland begonnen met vrijwilligerswerk. “Het maakt me blij om iemand te helpen“.  

Kapster
Een tijdje geleden ontmoette Masi een vrijwilligerscoördinator van Markant. Op dat moment was Masi in het zwembad voor haar vrijwilligerswerk bij CordaanMasi zwemt daar met mensen die vanwege een ziekte gehandicapt zijn. Vanwege corona kan dat nu helaas niet. “De coördinator van Markant was heel vriendelijk. Ik was toen ook kapster en zij vroeg of ik dat misschien voor ouderen wilde doen. Veel ouderen kunnen niet meer naar de kapper toe, maar ik kan wel naar hen toe. Zo ben ik ook vrijwilliger geworden bij Markant.”  

Krulletjes
Masi woont in Amsterdam-Noord en gaat iedere 2 weken op bezoek bij een mevrouw. Mevrouw is al 102 jaar oud en woont in de Pijp. Alleen. “Mevrouw is echt heel lief. En ze is een beetje gek op mij. Mevrouw vindt krulletjes mooi, dus zet ik haar haar in de rollers. Niks chemisch. Ook verzorg ik haar gezicht. Mevrouw is altijd vrolijk en klaagt nooit. Ze kan niet meer lopen, maar kan wel alles nog lezen, zonder bril! Nadat ik mevrouw verzorgd heb, blijf ik vaak wat langer om te kletsen.”  

Noord
Masi
 heeft af en toe wat pijn in haar rug en knie, waardoor ze niet kan fietsen. “Een andere vrijwilligerscoördinator van Markant is op zoek naar vrijwilligerswerk bij mij in de buurt. Ik ben geen wandelmens, maar in huis doe ik alles wat je wilt. Bijvoorbeeld masseren of bewegingsoefeningen.” 

Talent
Vrijwilligerswerk doen is voor Masi heel gewoon. “We hebben in deze wereld één hand om te krijgen en één hand om te geven. Het is mijn gevoel, mijn talent. In Iran heb ik ook veel voor kinderen gedaan. Sommigen daar zijn echt zielig. Dat is hier anders. Hier worden kinderen goed verzorgd door de overheid. Met ouderen is dat anders. Die zijn eenzaam en raken depressief.  Ik wil graag andere mensen enthousiast maken. Het geeft een goed gevoel en je leert nieuwe dingen door de communicatie met andere mensen. Ik ben een mens van JA. Als het kan, waarom niet? Het liefst zou ik graag een betaalde baan vinden. Voor 2 of 3 dagen in de week. Dan kan ik daarnaast mijn vrijwilligerswerk blijven doen.”  

Wil jij je verhaal ook delen met andere vrijwilligers? En wil je meewerken aan een interview? Geef je dan op bij je coördinator!