Laura Houtenbos“Wat fantastisch dat zoveel vrijwilligers zich inzetten voor mantelzorgers die het zwaar hebben.” Deze reactie krijg ik bijna standaard als ik vertel dat ik op 1 juni jl gestart ben als Manager van Markant.

En dat is precies de spijker op z’n kop. Eén van de redenen dat ik de overstap heb gemaakt naar Markant. 100% focus op ondersteuning van de groep mensen die onbedoeld vaak vergeten wordt. De zorgvrager staat immers meestal centraal, óók bij de mantelzorger. Maar overbelasting ligt op de loer, er wordt steeds meer gevraagd van mantelzorgers. En dan… zijn jullie daar. Voor het ontlasten, het praatje, de schouder, of gewoon even niets. Ik heb in mijn eerste maand bij Markant al de eer gehad om een aantal van jullie live te ontmoeten tijdens ons jaarlijkse vrijwilligersuitje. Wat een kleurrijke verhalen en wat een betrokkenheid en bevlogenheid voelde ik in deze gesprekken.

Achtergrond
Mijn achtergrond ligt oorspronkelijk in de jeugdhulpverlening. Daar leerde ik al dat een cliënt nooit op zichzelf staat, het hele systeem erom heen meenemen en ondersteunen is cruciaal. Daarna studeerde ik Maatschappelijke Vraagstukken en Beleid aan de VU, werkte onder meer jaren bij Voedingscentrum Nederland als projectmanager Preventie Overgewicht, programmaleider bij GGZ Ingeest/Prezens en de laatste 12 jaar bij KWF Kankerbestrijding als strateeg en speerpuntleider. Onder meer op het thema kanker en ouderen, de Rookvrije Generatie en de laatste jaren was ik verantwoordelijk voor het speerpunt Palliatieve Zorg.  Ik heb veel ervaring met strategieontwikkeling, aansturen van landelijke programma’s en teams en zorgen voor grote impact. Met deze kennis en ervaring hoop ik Markant verder op de kaart te kunnen zetten en de komende jaren verder te laten groeien om nog veel meer mantelzorgers in Amsterdam de steun te kunnen bieden die zij nodig hebben. En daar hebben we jullie keihard bij nodig!

“Mijn deur staat altijd open”
Dus naast mijn grote dank aan jullie, weet dat mijn deur ook altijd open staat voor signalen, suggesties en wensen van jullie kant. Wist je dat we een vrijwilligerspanel hebben die met ons meedenkt over ons vrijwilligersbeleid? Meld je vooral aan als je dat interessant lijkt.

Hartelijke groet,
Laura Houtenbos