Uit logeren of een dagje uit

Mijn kind uit logeren of een dagje uit?
Markant, centrum voor mantelzorg biedt de mogelijkheid je thuiswonend kind met een lichamelijke of verstandelijke beperking te laten logeren bij een logeergezin. Alleen een dagje uit kan ook. Meestal één keer per maand. Kinderen die opgroeien in een gezin met een ouder, broer of zus die langdurig ziek is of een beperking heeft, komen hier ook voor in aanmerking. Zonder kosten.

Even bijkomen
Ouders die thuis een kind met een beperking verzorgen, komen door het vele zorgen vaak tijd tekort. Tijd voor jezelf, je relatie en de andere gezinsleden. Een leuke logeerpartij of een dagje uit is een feest voor jouw kind en geeft u de ruimte om even aan uzelf toe te komen, extra aandacht te besteden aan de andere kinderen in het gezin of een weekendje weg te gaan. Een gezellige logeerpartij is voor broers en zussen vaak ook heel fijn. Ze zijn dan even in een andere omgeving, doen leuke dingen, krijgen speciale aandacht.

Gewoon, uit logeren of een dagje uit
Markant brengt ouders in contact met mensen die hun huis en hart openstellen voor kinderen voor wie logeren niet vanzelfsprekend is. Mensen, die graag iets voor een ander betekenen. Zij weten soms uit eigen ervaring hoe zwaar de zorg voor een kind met een beperking kan zijn of zijn werkzaam in de zorg. Het gaat meestal om één weekend per maand. Eén dagje spelen of iets gezelligs doen bij iemand thuis, zonder overnachting, kan ook. Je bepaalt dat zelf, in overleg met het logeergezin.

Welke kinderen kunnen uit logeren of een dagje uit?
• Thuiswonende kinderen in Amsterdam, die langdurig ziek zijn of een lichamelijke en/of verstandelijke beperking hebben.
• Kinderen uit een gezin met een broer, zus of ouder die langdurig ziek is of een beperking heeft.
• Leeftijd: van 0 tot 18 jaar.

Logeren op een vertrouwd adres
Als jouw kind een beperking heeft, heeft het vaak speciale aandacht of verzorging nodig. Het is een hele stap om deze zorg aan een ander over te laten. Daarom besteden wij veel tijd en aandacht aan de selectie van de logeerouders. Wij bezoeken de logeergezinnen thuis en spreken alles goed door. Door kennis en jarenlange ervaring kunnen onze medewerkers goed inschatten of mensen geschikt zijn om een kind met een beperking op te vangen. Logeerouders moeten beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze is gratis voor vrijwilligers van Markant.

Kosten
Geen kosten. De logeergezinnen krijgen een vergoeding van Markant.

Kennismaken met het logeergezin
Logeren is pas echt leuk als het goed klikt en er vertrouwen is. Er is eerst een periode waarin je samen met jouw kind uitgebreid gaat kennismaken met het logeergezin. Zo kun je aan elkaar wennen. Je kunt aangeven waar je een logeeradres wilt. In de stad of juist daarbuiten.

Meer weten?
Wil je meer weten, stuur dan een mail naar info@markant.org of bel ons op: 0208868800