Vervangende zorg

In heel Amsterdam, Diemen en Duivendrecht zetten wij vrijwilligers in zodat een mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft. Dit doen we bij mantelzorgers die zorgen voor iemand die dement is of iemand die een chronische ziekte of een beperking heeft.

Zit er een vrijwilliger in jou?
Heb jij af en toe een paar uur de tijd? Wil je echt iets voor een ander betekenen? Gewoon, door er te zijn, aandacht te geven of samen iets leuks te ondernemen? Word dan vrijwilliger bij Markant.

Wie help je ermee?
Je helpt mensen die zorg nodig hebben en hun mantelzorgers. Mantelzorgers zorgen vaak 7 dagen in de week voor hun naaste. Om deze zorg vol te kunnen houden, is het belangrijk dat zij af en toe even vrijaf kunnen nemen van hun zorgtaak om iets voor zichzelf te kunnen doen en op adem te komen.

Hoeveel tijd kost het?
Gemiddeld twee tot vier uur per week of per twee weken. Logeerouders één dag of een weekend per maand.

Wat krijg je ervoor terug?
Je zet je in voor een ander en krijgt er ook iets voor terug: nieuwe contacten, waardering, gratis scholing, persoonlijke ontwikkeling, een aanvulling op je CV en onkostenvergoeding. Volg je een HBO-opleiding, dan is het soms mogelijk ingezet te worden als vrijwilliger en hiermee studiepunten te verdienen.

Vrijwilligerswerk dat bij jou past
Er wordt rekening gehouden met wat jij kan en welk werk jou aanspreekt. Er zijn veel mogelijkheden. Ontdek hoe veelzijdig en uitdagend vrijwilligerswerk bij Markant is

Zorgvrijwilliger: Ga op bezoek bij of op stap met een chronische zieke, een dementerende oudere of een kind dat chronisch ziek is of een beperking heeft.

Maatje: Help jonge moeders met een lichte verstandelijke beperking bij de opvoeding en verzorging en doe gezellige dingen met moeder en kind.

– Logeerouder: Maak een kind blij. Stel je hart en huis open voor een kind met een lichamelijke of verstandelijke beperking dat graag wil logeren.

Vrijwilliger palliatieve zorg: Geef je aandacht aan iemand in de laatste levensfase, door te praten of stil aanwezig te zijn.

– Vrijwilliger Logeerhuis: Draai mee in het ‘huishouden’ van het logeerhuis, doe activiteiten met de gasten, kook een maaltijd of doe een nachtwacht. Lees meer in de folder Logeerhuis

Meer informatie of aanmelden?
Aanmelden kan via onderstaand formulier of bel (020) 886 88 00 voor een kennismakingsgesprek. Jong, oud, man, vrouw, we willen je graag ontmoeten.
Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt deel uit van de aannameprocedure. De VOG is gratis voor vrijwilligers van Markant.

Aanmelden als vrijwilliger

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*
Geboortedatum
Stadsdeel waarin ik vrijwilligerswerk zou willen doen (meer keuzes mogelijk)
Mijn interesse gaat uit naar (meer keuzes mogelijk)