Even tijd voor uzelf. Het is soms moeilijk toe te geven dat u daar behoefte aan heeft, maar het is niet meer dan logisch. Mantelzorg kan zwaar zijn. Zorg ook goed voor uzelf. Een vrijwilliger biedt uitkomst. Niet alleen prettig voor uzelf, maar ook voor degene die u verzorgt! Verandering doet leven.

De drempel is vaak hoog om een vrijwilliger in huis te halen. Wie komt er in huis? Is diegene wel bekend met het ziektebeeld? Hoe gaat die om met mijn man, kind, vrouw of beste vriend? Logische gedachten, want u wilt dat de zorg voor uw naaste goed geregeld is.

Het moet goed voelen
Markant weet hoe belangrijk het is dat u met een goed gevoel het huis verlaat. Een vrijwilliger komt daarom alleen bij u thuis als u en uw verzorgde zich allebei goed voelen bij die persoon.

Intake
Eén van onze coördinatoren komt eerst bij u thuis langs voor een intake. U bespreekt gezamenlijk wat uw wensen zijn en hoe u de inzet van de vrijwilliger voor u ziet.

Soms gebeurt het dat de verzorgde het lastig vindt dat u weggaat, al is het maar voor een paar uurtjes. Onze coördinatoren hebben daar ervaring mee en begeleiden dat zorgvuldig.

Wij kennen onze vrijwilligers goed en zoeken nauwkeurig uit wie in welke situatie goed past. Op basis daarvan vinden we een vrijwilliger voor bij u thuis.

Kennismaking
Na de intake volgt een kennismakingsgesprek tussen u en de vrijwilliger. Daarna bellen wij u op om te vragen wat uw ervaring was. Goed? Alleen dan gaat u met elkaar in zee!

‘Maak tijd en ruimte voor uzelf’

 

Chronisch zieken en mensen met dementie
Zoekt u een vrijwilliger die goed weet om te gaan met iemand die chronisch ziek is of aan dementie lijdt? Leg uw vraag neer bij Markant, dan bekijken we samen wie bij uw thuissituatie past.

Kinderen en jongeren met een beperking
Zoekt u een vrijwilliger voor uw kind die een beperking heeft? Leg uw vraag neer bij Markant, dan bekijken we samen welke vrijwilliger goed past bij uw kind.

(o)maatje
Ben jij een tienermoeder die graag ondersteund wordt bij de opvoeding van je kind? Markant heeft Oma’s met ervaring die jou kunnen helpen. Zie de Folder OMA

Gewoon, een dagje uit! Of Gewoon uit logeren!
Zoekt u een logeeradres voor uw kind met een beperking zodat u even iets anders kunt doen? Markant kent logeerouders die hun huis hiervoor heel graag open stellen. Zie Folder Gewoon uit Logeren

Palliatieve zorg 
Zoekt u iemand die bij uw naaste kan zijn in zijn of haar laatste levensfase? Er zijn vrijwilligers VPTZ die kunnen waken bij naderend levenseinde, of een paar uren bij uw naaste langskomen om er voor hem of haar te zijn, terwijl u even tijd voor uzelf heeft. Zie Folder VPTZ

Heeft u een hulpvraag?

Bent u mantelzorger en zou u graag hulp van een vrijwilliger willen?

Bel ons op 020-88 6 88 00 of mail naar info@markant.org