Even tijd voor jezelf. Het is soms moeilijk toe te geven dat je daar behoefte aan hebt, maar het is niet meer dan logisch. Mantelzorg kan zwaar zijn. Zorg daarom ook goed voor jezelf. Een vrijwilliger biedt uitkomst. Niet alleen prettig voor jou, maar ook voor degene die je verzorgt! Verandering doet leven.

De drempel is vaak hoog om een vrijwilliger in huis te halen. Wie komt er in huis? Is diegene wel bekend met het ziektebeeld? Hoe gaat die om met mijn man, kind, vrouw of beste vriend? Logische gedachten, want je wilt dat de zorg voor jouw naaste goed geregeld is.

Het moet goed voelen
Markant weet hoe belangrijk het is dat je met een goed gevoel het huis verlaat. Een vrijwilliger komt daarom alleen bij je thuis als jij en jouw verzorgde zich allebei goed voelen bij die persoon.

Intake
Eén van onze coördinatoren komt eerst bij je thuis langs voor een intake. Je bespreekt gezamenlijk wat jouw wensen zijn en hoe je de inzet van de vrijwilliger voor je ziet.

Soms gebeurt het dat de verzorgde het lastig vindt dat je weggaat, al is het maar voor een paar uurtjes. Onze coördinatoren hebben daar ervaring mee en begeleiden dat zorgvuldig.

Wij kennen onze vrijwilligers goed en zoeken nauwkeurig uit wie in welke situatie goed past. Op basis daarvan vinden we een vrijwilliger voor bij je thuis.

Kennismaking
Na de intake volgt een kennismakingsgesprek tussen jou en de vrijwilliger. Daarna bellen wij je op om te vragen wat jouw ervaring was. Goed? Alleen dan gaan jullie met elkaar in zee!

‘Maak tijd en ruimte voor jezelf’


Chronisch zieken en mensen met dementie

Zoek je een vrijwilliger die goed weet om te gaan met iemand die chronisch ziek is of aan dementie lijdt? Leg je vraag neer bij Markant, dan bekijken we samen wie bij jouw thuissituatie past.

Kinderen en jongeren met een beperking
Zoek je een vrijwilliger voor jouw kind die een beperking heeft? Leg jouw vraag neer bij Markant, dan bekijken we samen welke vrijwilliger goed past bij jouw kind.

Palliatieve zorg 
Zoek je iemand die bij jouw naaste kan zijn in zijn of haar laatste levensfase? Er zijn vrijwilligers VPTZ die kunnen waken bij naderend levenseinde, of een paar uren bij jouw naaste langskomen om er voor hem of haar te zijn, terwijl je even tijd hebt voor jezelf. Download de folder Ondersteuning voor mensen in de laatste levensfase op onze downloadpagina.

Heb je een hulpvraag?

Ben je mantelzorger en zou je graag hulp van een vrijwilliger willen?

Bel ons op 020-88 6 88 00 of mail naar info@markant.org