Mantelzorgers die een WW- of WIA-uitkering ontvangen van het UWV kunnen soms worden vrijgesteld van de sollicitatieplicht. Dat is niet nieuw. Wat wel nieuw is, is dat je nu kosteloos kunt deelnemen aan een Werkfit-traject dat zich specifiek richt op mantelzorg.

Het Werkfit-traject helpt mensen die kunnen en willen werken, maar daarbij een steuntje in de rug nodig hebben. Het focust op het verbeteren van werkvaardigheden en het verkennen van de arbeidsmarkt. Speciaal voor mantelzorgers wordt er ook gekeken naar de uitdagingen die mantelzorg met zich meebrengt. Wanneer je gebruik maakt van de vrijstelling van sollicitatieplicht helpt Fello bij het zoeken naar een duurzame oplossing via een Werkfit-traject. Ook als je lange tijd uit het arbeidsproces bent geweest door het mantelzorgen, kun je in aanmerking komen voor dit traject.

In het Werkfit-traject krijgt je als mantelzorger persoonlijke begeleiding van een Fello-coach. Samen werken je aan:

  • Het verbeteren van de mantelzorgsituatie door de juiste ondersteuning te vinden.
  • Het krijgen van een beter inzicht in de balans tussen werk en privé, om zo betere keuzes te kunnen maken.
  • Het maken van een helder plan om je sterker te maken in zijn of haar rol als mantelzorger.

Het UWV heeft een sterk netwerk van mantelzorgmakelaars en re-integratiecoaches en werkt nauw samen met Zorg om Werk en hun netwerk van specialisten, waardoor ze een unieke en effectieve aanpak kunnen garanderen.

Hoe meld je je aan?

Aanmelden kan op twee manieren:

  • Je kan bij het UWV via Zorg om Werk een aanvraag doen voor een Werkfit-traject Mantelzorg.
  • Je kunt ook direct contact opnemen met Fello of bellen met Fello op of 085 303 6296. Je kunt dit nummer ook bellen als je vragen hebt over het programma of wilt bespreken of dit traject geschikt voor je is. Fello is de uitvoerder van het traject namens het UWV.