Op zaterdag 22 juni wordt de musical Petticoat vertoond in de Schouwburg Amstelveen. Met heerlijke muziek, wapperende petticoats en vooral heel veel humor. En er zijn 25 gratis kaarten beschikbaar voor jonge mantelzorgers. Ben jij een jonge mantelzorger? Wees er snel bij en meld je aan!

Waar gaat Petticoat eigenlijk over? Patricia Jagersma droomt groot, groter, grootst! Later wil zij als Pattie Hunt de nieuwe Doris Day worden. Opgegroeid in een klein plattelandsdorp, lonkt de grote stad. Ze trekt haar stoute schoenen aan en gaat op avontuur. Met vallen en opstaan ontdekt Pattie dat de showbizz helemaal niet zo glitter en glamour is als het lijkt. Lukt het haar om alle tegenwinden te trotseren? Petticoat is een hartverwarmende musical over het najagen van je dromen, het loslaten van je kind en het luisteren naar je hart. Ben jij een jonge mantelzorger? Meld je snel aan. Hopelijk ben jij 1 van de eerste 25 die deel kan nemen. Kijk hier voor meer informatie en aanmelding.

En binnenkort wordt er nog veel meer georganiseerd voor jonge mantelzorgers, want van 1 tot en met 7 juni is het de Week van Jonge Mantelzorger. Kinderen en jongeren die opgroeien met een naaste die een ziekte, beperking, psychische aandoening of verslaving heeft, noemen we jonge mantelzorgers. Jonge mantelzorgers hebben thuis vaak extra (zorg)taken, daarnaast maken ze zich ook zorgen of missen ze de nodige zorg en aandacht voor zichzelf.

Een zorgsituatie heeft meer impact dan je denkt. Vandaar dat jaarlijks van 1 tot en met 7 juni tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger landelijk aandacht wordt gevraagd voor jonge mantelzorgers.

Ook in Amsterdam worden er speciaal voor jonge mantelzorgers activiteiten georganiseerd. Wil je weten wat er allemaal te doen is? Houd dan deze pagina in de gaten.