Van 1 tot en met 7 juni was het de Week van de Jonge Mantelzorger. In deze week wordt er extra aandacht gevraagd voor jongeren die opgroeien met zorg. Tijdens deze week worden door het hele land activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers, maar ook voor professionals die met deze doelgroep te maken hebben. Het doel van de campagne is om bewustwording te creëren en de zichtbaarheid van jonge mantelzorgers te vergroten. 

Ook in Amsterdam werd er veel georganiseerd. Wij gingen met onze samenwerkingspartners in het jongerenwerk de straat op in verschillende stadsdelen. We knoopten gesprekken aan onder het genot van een ijsje over jonge mantelzorg. Overal in de stad en op scholen waren er uitdeelacties, verwen momenten, theater en traktaties en werd het gesprek aangegaan over jonge mantelzorg.  Jongerenwerkorganisatie DOCK, Encourager, Jongeren Service Punt, Permens, Combiwel Jongerenwerk, Buurtteam, The Mall, en Elance waren allemaal van de partij. De Hogeschool van Amsterdam organiseerde een markt en een verwenmoment in het teken van jonge mantelzorg.

Online werd er een social media campagne gelanceerd. In samenwerking met het Mediacollege maakten we drie korte filmpjes over drie verschillende jonge mantelzorg situaties. Voor professionals organiseerden wij samen met OLVG en  i.s.m. gemeente Amsterdam, MEE A/Z, Prezens/Arkin Jeugd en Gezin en het Ingeborg Douwes Centrum een symposium over jonge mantelzorg.

Kijk hier voor alle activiteiten in de Week van de Jonge Mantelzorger. En natuurlijk moeten we jonge mantelzorg het hele jaar op ons vizier hebben. Kijk op ennujij.nl voor meer informatie.