Je bent mantelzorger als je langdurig onbetaald zorg verleent aan een familielid of andere naaste met een ziekte, beperking of verslaving. Markant steunt mantelzorgers in Amsterdam, Diemen en Duivendrecht om de zorg vol te houden en in balans te blijven. Dat doen we door het inzetten van vrijwilligers, het geven van informatie en advies en het geven van cursussen en bijeenkomsten. Een indicatie of verwijzing is niet nodig. Alle hulp is gratis. Onze mantelzorgconsulenten staan voor je klaar. Meer informatie.

Wat kan de mantelzorgconsulent voor je doen?

De mantelzorgconsulent geeft informatie en advies, zoekt zaken voor je uit, legt contact met hulpverleners, verwijst door, werkt samen met andere organisaties en luistert naar je verhaal.

Je kan bij hen terecht met vragen zoals:

· Waar vind ik de juiste hulp?
· Hoe vraag ik een indicatie aan?
· Welke financiële regelingen zijn er?
· Hoe ga ik om met alle veranderingen?
· Hoe kom ik weer aan mijzelf toe?
· Wat zijn de mogelijkheden om de zorg tijdelijk over te dragen?
· Zo nodig kan de mantelzorgconsulent regeltaken overnemen.

Een vrijwilliger bij je thuis

Mantelzorg kan zwaar zijn. Zorg ook goed voor jezelf. Goed getrainde vrijwilligers van Markant kunnen jouw naaste die zorg nodig heeft gezelschap houden, en aandacht geven. De vrijwilliger kan één of enkele dagdelen per week komen. Markant zet vrijwilligers in bij volwassenen en kinderen die langdurig ziek zijn of een beperking hebben, mensen met dementie en mensen in de laatste levensfase. Je kan op het inloopspreekuur met de mantelzorgconsulent overleggen of dit een passende oplossing voor je is.
Meer informatie.

Spreekuur voor mantelzorgers in Diemen

Mantelzorgers in Diemen kunnen terecht op het mantelzorgspreekuur in de Brede HOED. De mantelzorgconsulenten van Markant beantwoorden jouw vragen rondom mantelzorg. Je kan de mantelzorgconsulenten ook bellen en ze komen zo nodig op huisbezoek. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 020 886 88 00.

Dag en tijd inloopspreekuur
Elke woensdag van 9.00 tot 14.00 uur.
De Brede HOED, D.J. den Hartoglaan 8, 1111 ZC in Diemen
020 314 47 00

Maak je liever een belafspraak? Neem dan tijdens kantooruren contact op via 020 886 88 00 of mail naar info@markant.org

Mantelzorgcompliment Diemen
Ben jij mantelzorger en zorg je voor iemand in Diemen? Dan kan je 1x per jaar een mantelzorgcompliment aanvragen bij de gemeente Diemen als dank voor je inzet. Voor 2022 kon je tot 20 november het mantelzorgcompliment aanvragen. In oktober 2023 publiceren we het aanvraagformulier voor het mantelzorgcompliment 2023.