Je bent mantelzorger als je langdurig onbetaald zorg verleent aan een familielid of andere naaste met een ziekte, beperking of verslaving. Markant steunt mantelzorgers in Amsterdam, Diemen en Duivendrecht om de zorg vol te houden en in balans te blijven. Dat doen we door het inzetten van vrijwilligers, het geven van informatie en advies en het geven van cursussen en bijeenkomsten. Een indicatie of verwijzing is niet nodig. Alle hulp is gratis. Onze mantelzorgconsulenten staan voor je klaar.

Spreekuur voor mantelzorgers in Duivendrecht

Mantelzorgers in Duivendrecht kunnen terecht op het mantelzorgspreekuur in het Dorpshuis. De mantelzorgconsulenten van Markant beantwoorden jouw vragen rondom mantelzorg. Je kan de mantelzorgconsulenten ook bellen en ze komen zo nodig op huisbezoek. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 020 886 88 00.

Dag en tijd inloopspreekuur
Elke donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.
Dorpshuis Duivendrecht, Dorpsplein 60, 1115 CX in Duivendrecht
Bel: 020 496 2121

Maak je liever een belafspraak? Neem dan tijdens kantooruren contact op via 020 886 88 00 of mail naar info@markant.org

Wat kan de mantelzorgconsulent voor je doen?

De mantelzorgconsulent geeft informatie en advies, zoekt zaken voor je uit, legt contact met hulpverleners, verwijst door, werkt samen met andere organisaties en luistert naar je verhaal.

Je kan bij hen terecht met vragen zoals: 

  • Waar vind ik de juiste hulp?
  • Hoe vraag ik een indicatie aan?
  • Welke financiële regelingen zijn er?
  • Hoe ga ik om met alle veranderingen?
  • Hoe kom ik weer aan mijzelf toe?
  • Wat zijn de mogelijkheden om de zorg tijdelijk over te dragen?
  • Zo nodig kan de mantelzorgconsulent ondersteunen bij praktische zaken.

Een vrijwilliger bij je thuis

Mantelzorg kan zwaar zijn. Zorg ook goed voor jezelf. Goed getrainde vrijwilligers van Markant kunnen jouw naaste die zorg nodig heeft gezelschap houden, en aandacht geven. De vrijwilliger kan één of enkele dagdelen per week komen. Markant zet vrijwilligers in bij volwassenen en kinderen die langdurig ziek zijn of een beperking hebben, mensen met dementie en mensen in de laatste levensfase. Je kan op het inloopspreekuur met de mantelzorgconsulent overleggen of dit een passende oplossing voor je is.
Meer informatie.

Mantelzorgcompliment Duivendrecht

Ben jij mantelzorger en zorg je voor iemand in Duivendrecht? Dan heb je recht op het jaarlijkse mantelzorgcompliment van de gemeente Ouder-Amstel als dank voor je inzet. Hiervoor moet je wel geregistreerd zijn als mantelzorger bij Markant (voor Duivendrecht) of Mantelzorg & Meer (voor Ouderkerk a/d Amstel). Zorg jij voor iemand in Duivendrecht en wil je je registreren als mantelzorger, vul dan onderstaand formulier in.

Registratieformulier mantelzorger Duivendrecht

Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen. Er wordt mogelijk gecontroleerd of de aanvraag (nog) voldoet aan de voorwaarden. Heb je hulp nodig met het invullen van het formulier, dan kan iemand uit je omgeving wellicht helpen. En anders dan kun je voor hulp terecht bij Markant via telefoonnummer 020 - 88 68 800 of mail info@markant.org. Je kunt via dit mailadres en telefoonnummer ook vragen stellen of een afspraak maken voor het spreekuur voor mantelzorgers in Duivendrecht.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam van de mantelzorger (degene die zorgt)*
dag-maand-jaar
DD dash MM dash JJJJ
Adres*
Kies een optie uit de lijst
Naam van de zorgvrager (de persoon voor wie je zorgt)*
Adres van de zorgvrager*
Woont degene voor wie je zorgt op hetzelfde adres, klik dan het hokje aan. Woont de zorgvrager op een ander adres, vul dan hier de adresgegevens in.
Wil je informatie van Markant? (niet verplicht)
Geef hieronder vrijblijvend aan waar uw interesse naar uitgaat.