Het Trimbos-instituut heeft een website gelanceerd voor kinderen van ouders met een verstandelijke beperking. Op de website ‘Ouder van mijn ouders‘ is allerlei informatie te vinden en een overzicht van hulplijnen.

Zeker 20.000 kinderen in Nederland groeien op met tenminste één ouder met een verstandelijke beperking en een deel van hen heeft dat zelf niet. De website ‘Ouder van mijn ouders’ biedt informatie en hulp. Voor kinderen van ouders met een (licht) verstandelijke beperking, én voor naasten. Met ‘kind van ouders met een (licht) verstandelijke beperking’ bedoelen we ook volwassen kinderen.

De website biedt aandacht aan kinderen door zichzelf de vraag te stellen: Hoe gaat het met mij? Daarnaast is er te lezen welke hulp er beschikbaar is. De website biedt ook aandacht aan vragen als ‘Wat is er met mijn ouder?’ en ‘Welke hulp is er voor mijn ouder.’ Maar ook vanuit de naasten biedt de website informatie. Bijvoorbeeld over wat je als naaste kan betekenen. En welke hulp er is voor naasten.

Jonge mantelzorgers
Voor kinderen tot 27 jaar heeft Markant speciale ondersteuning: En nu jij!

Je kunt bellen, appen of mailen met onze jonge mantelzorgcoach. Of meedoen met onze groepstraining.
Kijk voor meer informatie bij En nu jij!