Een verdiepende training over triadisch werken binnen de geestelijke gezondheidszorg. Bij triadisch werken staat de samenwerking tussen mantelzorger, cliënt en beroepskracht centraal. Een betere samenwerking leidt in de praktijk tot betere zorg voor de cliënt én het leidt tot meer werkplezier bij zorgmedewerker of verpleegkundige. 

Let op: deze training is vol en er is ook al een wachtlijst. Ook de herhaling op 29 juni zit vol. Er is alleen nog plaats voor de 2e (vervolg)training op 16 november.

In deze interactieve training van 1 dag staat het werken met cliënten in de ggz én hun naasten centraal. Hiervoor is het belangrijk om je te verplaatsen in de naasten. Wie zijn het? Wat maken zij mee? Wat hebben zij nodig en van wie? En wat is er voor deze naasten?  Je leert werken met een ecogramgenogram-levenslijn. Aan de hand van eenvoudige handvatten leer je bespreekbaar te maken waarom je wil samenwerken met de naasten. We kijken ook naar de Generieke Module Naasten. Dit zijn landelijke handvatten hoe hulpverleners in de ggz met naasten kunnen samenwerken.

Henk Willem Klaassen deelt tijdens deze training onder andere methoden die het contact met naasten kunnen helpen herstellen. Hij geeft handvatten om de triade te versterken en spreekt vanuit zijn eigen ervaring als naaste.In deze verdiepende training krijg je theorie aangereikt die je in de praktijk kunt toepassen. Het opdoen van kennis staat centraal. 

Aan de orde komt:

  • Triadisch werken: de verhoudingen tussen cliënt, mantelzorger en beroepskracht.
  • Toelichting op het SOFA-model met de verschillende rollen van de mantelzorger.
  • Wat betekent dit voor de samenwerking met de mantelzorger?
  • Aandacht voor de zorgrelatie tussen mantelzorger en cliënt.
  • Hoe kun je naasten betrekken als het contact tussen cliënt en naaste verbroken is.
  • Wat te doen wanneer de cliënt geen eigen netwerk heeft.

Trainers
Henk Willen Klaassen, psychiatrisch verpleegkundige met een specialisatie in het betrekken van naasten.
Mei jet Broers van het expertisecentrum mantelzorg van Markant.

Voor wie
Voor beroepskrachten die werken in zorg en welzijn, in het bijzonder in de geestelijke gezondheidszorg, die rechtstreeks contact hebben met ggz-cliënten en hun naasten.

Wanneer
Donderdag 25 mei van 9.30 tot 16.00 uur, inclusief lunch.

Waar
Markant, Zwanenburgwal 206, 1011 JH in Amsterdam Centrum
(Let op: locatie is gewijzigd, was eerst Zalencentrum van Limmikhof)

2e training
Deze eerste training bereidt voor op de tweede training, waarbij het triade gesprek centraal staat. Deze vind plaats op dinsdag 3 oktober en donderdag 16 november. Je mag ook één van de twee trainingen doen. Voor het alleen volgen van de tweede training is affiniteit met triadisch werken een pré.

Aanmelden

VOL

Ook de herhaling op 29 juni zit vol. Er is alleen nog plaats voor de 2e (vervolg)training op 16 november.