Donderdag 21 september 2023 is het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‘Samen aan tafel’, gekozen door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Op diverse locaties in de stad worden er niet alleen deze dag, maar de hele week activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie en hun naasten en mantelzorgers.

We pretenderen niet compleet te zijn, maar we zetten hier een aantal van de activiteiten in Amsterdam/Diemen/Duivendrecht op een rijtje. Mis je een activiteit? Stuur dan een mailtje met informatie aan markantcommunicatie@markant.org en dan nemen we het op dit overzicht.

 

Maandag 18 september

Samen aan tafel
Cordaan en Markant organiseren samen een maaltijd met vergeten groenten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Een activiteit in de Week van de dementie van stadsdeel Amsterdam-Zuid.
Meer informatie en aanmelden 

Workshop Leven met dementie met virtual reality beleving (in Centrum)
Via de dementiebril stap je even in het brein van een naaste met dementie en ervaar je hoe die de omgeving beleeft. Dit is een workshop van Markant.
Meer informatie en aanmelden

Woensdag 20 september

Verhalen rond dementie
De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) organiseert het programma ’Mijn hart onthoudt wat mijn hoofd vergeet: verhalen rond dementie’. Met optredens, verhalen en een panelgesprek. Van 20.00-21.30 uur in de OBA aan de Oosterdokskade 143. Deze activiteit kost 10 euro of 5 euro met een OBA-pas, inclusief drankje.
Info en tickets bij de OBA

Donderdag 21 september (Wereld Alzheimer Dag)

Diverse activiteiten in Diemen
Op wereld Alzheimer Dag organiseert PAL in de stad activiteiten op diverse locaties in Diemen, deels in samenwerking met Markant.
Klik hier voor meer informatie

Dansvoorstelling in CC Amstel
In CC Amstel is de dansvoorstelling Onvoorwaardelijk te zien, speciaal gemaakt voor mantelzorgers en zorgprofessionals over de ziekte Alzheimer. De toegang is gratis, maar je moet wel online een plekje reserveren.
Meer informatie

Panelgesprek over dementievriendelijk wonen
Van 17.00-18.00 uur in CC Amstel gaan panelleden vanuit de wetenschap, zorg, wonen en politiek hierover met elkaar en het publiek in gesprek.
Meer informatie

Alzheimer Actueel 2023
Het Alzheimercentrum Amsterdam van het Amsterdam UMC praat je bij over de stand van zaken van hun onderzoek. Het neurologenpanel is aanwezig om vragen te beantwoorden. Het is in de Amstelzaal van locatie VUmc van 14.30-18.00 uur. Vooraf aanmelden.
Meer informatie

Diverse activiteiten in West
Mantelzorg Platform West, Buurtteam Amsterdam West, Stichting Mantelzorg en Dementie, Stadsdeel AmsterdamWest en Combiwel Buurtwerk organiseren een kleurrijk programma aan in Amsterdam-West. Iedere dag is er iets te doen.
Meer informatie.

Maandag 25 september

Klassiek concert in de Nassaukerk
Klassiek concert voor mensen met dementie door amateurorkest OVIO, georganiseerd door het Alzheimer Café. Het is in de Nassaukerk, De Wittenkade 111 in Oud-West. Het begint om 20.00 uur.