Heb je af en toe een paar uur tijd? Wil je echt iets voor een ander betekenen? Gewoon door er te zijn, aandacht te geven of samen iets leuks te ondernemen? Word vrijwilliger bij Markant!

Wie help je ermee?
Je helpt mensen uit Amsterdam, Diemen of Duivendrecht, die zorg nodig hebben en hun mantelzorgers. Mantelzorgers zorgen vaak 7 dagen in de week voor hun naaste. Om de zorg vol te kunnen houden, is het belangrijk dat zij af en toe even vrijaf kunnen nemen van hun zorgtaken. Zo kunnen zij iets voor zichzelf doen en op adem te komen.

Hoeveel tijd kost het?
Gemiddeld 2 tot 4 uur per week of per 2 weken.

Wat krijg je ervoor terug?
Je zet je in voor een ander en krijgt er ook iets voor terug: nieuwe contacten, waardering, gratis scholing, persoonlijke ontwikkeling, aanvulling op je CV, onkostenvergoeding en leuke aanbiedingen voor theatervoorstellingen.
Volg je een hbo-opleiding? Dan is het mogelijk om ingezet te worden als vrijwilliger en hiermee studiepunten te verdienen.

Lees ook: Vrijwilliger worden? Hoe gaat dat in z’n werk.

Vrijwilligerswerk dat bij je past
Wij houden rekening met wat jij kan en wilt en welk werk jou aanspreekt. Zo kun je ook aangeven of je liever met kinderen of ouderen werkt, of dat je interesse uitgaat naar een bepaald ziektebeeld, zoals dementie. We zoeken altijd naar de perfecte match tussen de vrijwilliger en de mantelzorger en degene voor wie hij of zij zorgt. Het is belangrijk dat zowel de vrijwilliger, mantelzorger en de verzorgde zich prettig voelen bij het contact.

We hebben verschillende soorten vrijwilligerswerk:

  • Zorgvrijwilliger
    Ga op bezoek bij of op stap met een chronisch zieke, een dementerende oudere of een kind dat chronisch ziek is of een beperking heeft.
  • Vrijwilliger Palliatieve Zorg
    Geef je aandacht aan iemand in de laatste levensfase. Door de praten of gewoon aanwezig te zijn. Lees meer…
  • Vrijwilliger Logeerhuis
    Draai mee in het ‘huishouden’ van het Logeerhuis, dat in 2023 open gaat. Doe activiteiten met de gasten, kook een maaltijd of doe een nachtwacht. Lees meer in de folder Logeerhuis

Ontdek hoe veelzijdig het vrijwilligerswerk bij Markant is. Bekijk hier de hulpvragen.

Zit er een vrijwilliger in jou?
Meld je aan via het aanmeldformulier of bel ons op 020 886 88 00.
Jong, oud, man, vrouw, we willen je graag ontmoeten.
Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt deel uit van de aannameprocedure. Deze VOG is gratis voor vrijwilligers van Markant.