Heb je af en toe een paar uur tijd? Wil je echt iets voor een ander betekenen? Gewoon door er te zijn, aandacht te geven of samen iets leuks te ondernemen? Word vrijwilliger bij Markant!

Wie help je ermee?
Je helpt mensen uit Amsterdam, Diemen of Duivendrecht, die zorg nodig hebben en hun mantelzorgers. Mantelzorgers zorgen vaak 7 dagen in de week voor hun naaste. Om de zorg vol te kunnen houden, is het belangrijk dat zij af en toe even vrijaf kunnen nemen van hun zorgtaken. Zo kunnen zij iets voor zichzelf doen en op adem te komen.

Hoeveel tijd kost het?
Jij bepaalt zelf hoe lang en hoe vaak je vrijwilligerswerk gaat doen. Dit kan al vanaf 2 uur per week. Vaker of langer mag natuurlijk ook. Of ze je flexibel in, bijvoorbeeld 5 weken lang 1 uur in de week. Net wat jou het beste uitkomt.

Wat krijg je ervoor terug?
Je zet je in voor een ander en krijgt er ook iets voor terug: nieuwe contacten, waardering, gratis scholing, persoonlijke ontwikkeling, aanvulling op je CV, onkostenvergoeding en leuke aanbiedingen voor theatervoorstellingen.
Volg je een hbo-opleiding? Dan is het mogelijk om ingezet te worden als vrijwilliger en hiermee studiepunten te verdienen.

Lees ook: Vrijwilliger worden? Zo werkt dat.

Vrijwilligerswerk dat bij je past
Wij houden rekening met wat jij kan en wilt en welk werk jou aanspreekt. Zo kun je ook aangeven of je liever met kinderen of ouderen werkt, of dat je interesse uitgaat naar een bepaald ziektebeeld, zoals dementie. We zoeken altijd naar de perfecte match tussen de vrijwilliger en de mantelzorger en degene voor wie hij of zij zorgt. Het is belangrijk dat zowel de vrijwilliger, mantelzorger en de verzorgde zich prettig voelen bij het contact.

Voorbeelden van soorten vrijwilligerswerk:

  • Je kunt iemand met en chronische ziekte, dementie of beperking gezelschap houden. Drink een kopje koffie, doe een spelletje en maak een praatje.
  • Bezoek iemand met dezelfde interesses als jij, zoals muziek, honden, voetbal of handwerken.
  • Ga samen met de verzorgde op stap, wandelen, naar de markt of een museum.
  • Steun een gezin met een kind dat extra aandacht nodig heeft. Ga naar buiten, speel spelletjes, geniet en maak er een feestje van.

Ontdek hoe veelzijdig het vrijwilligerswerk bij Markant is. Bekijk hier de hulpvragen.

We zetten ook vrijwilligers in bij mensen in hun laatste levensfase. Bij iemand thuis of in een zorgcentrum. Je geeft zorg en ondersteuning aan terminaal zieke mensen en hun mantelzorgers. Dit wordt georganiseerd door VPTZ Amsterdam/Diemen, een onderdeel van Markant. VPTZ staat voor Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg. Je inzet kan overdag zijn, in de avond, maar ook zoeken we mensen voor waakzorg ’s nachts.  Lees meer over VPTZ

Zit er een vrijwilliger in jou?
Meld je aan via het aanmeldformulier of bel ons op 020 886 88 00.
Jong, oud, man, vrouw, we willen je graag ontmoeten.