Van 1 tot en met 7 juni is het de jaarlijkse Week van de Jonge Mantelzorger. In deze week wordt aandacht gevraagd voor jongeren die thuis opgroeien met een familielid met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid of verslaving. Het thema van de campagne is dit jaar: ‘Meer dan je denkt’.

Voor jonge mantelzorgers zijn hun zorgen vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn. Deze kinderen en jongeren hebben thuis extra zorgtaken, maken zich zorgen of missen de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Veel meer dan de meeste mensen denken. De campagne is bedoeld om mensen bewust te maken van jonge mantelzorgers en hun zorgen en laat ook zien wat jij zelf eventueel voor hen kan betekenen. Het richt zich op iedereen in hun omgeving, van buren tot leraren, van vrienden tot voetbaltrainers. Een klein gebaar, zoals vragen hoe het gaat, doet al meer dan je denkt!

Wil je op je socials aandacht besteden aan de Week van de Jonge Mantelzorger? Je kunt het campagnemateriaal hier downloaden: weekvandejongemantelzorger.nl of neem contact op met Markant. Ook kan je onze 3 filmpjes over jonge mantelzorg downloaden en gebruiken op je socials en/of andere communicatiekanalen.

Wil je weten wat jonge mantelzorgers allemaal in Amsterdam en Weesp kunnen doen in de Week van de Jonge Mantelzorger? Kijk dan op het activiteitenoverzicht.

Wat je verder als professional of organisatie kan doen om in deze week aandacht te besteden aan jonge mantelzorg, zie je hieronder:

Week van de Jonge Mantelzorger

Wil je meer weten over jonge mantelzorg? Lees hier meer over onze coaching voor jonge mantelzorgers En nu jij. Meer informatie voor professionals over jonge mantelzorg vind je hier.