‘En nu jij!’ voor jonge mantelzorgers

Het ondersteuningsprogramma ‘En nu jij!’ helpt jonge mantelzorgers een evenwicht te (her)vinden tussen zorgen voor jezelf en zorgen voor een ander. We bieden live- en online 1-op-1 coaching en een training van 5 meetings in een groep.

‘En nu jij!’ is speciaal ontwikkeld voor jonge mantelzorgers. Dit zijn jongeren die opgroeien met zorgtaken of kopzorgen. Bijvoorbeeld voor een gehandicapte zus, een broertje met autisme of een verslaafde ouder. Door het opgroeien met zorg schieten school, sport en ontspanning er vaak bij in.

Doe mee aan het programma ‘En nu jij’!

Aan jou de keus:

  1. Heb je liever 1-op- 1 contact met een coach op momenten dat het jou uitkomt? Live, online en via Whatsapp? Dan is coaching wat voor jou.
  2. Ontmoet je graag anderen die in een soortgelijke situatie zitten als jij? En vind je het fijn om in een aantal meeting te werken aan jezelf? Dan is de zorg-voor-jezelf training geschikt voor jou

Coaching
Soms kan het prettig zijn om persoonlijk contact te hebben. Je spreekt dan online met je coach af, of op een plek die jij prettig vindt. Ook kun je telefonisch of via whatsapp contact hebben. Wanneer het jou uitkomt, of wanneer je het nodig hebt. Er is veel mogelijk, samen kijken we wat voor jou uitkomt. De ‘En nu jij!’- coaches denken met je mee en proberen je zoveel mogelijk te ondersteunen. We geven je veel praktische handvatten en tips.

Zorg voor jezelf-training
Je kunt ook meedoen aan een training van 5 meetings. Je ontmoet dan andere jonge mantelzorgers die in eenzelfde situatie zitten. Je kunt ervaringen uitwisselen en ondertussen werken we samen aan meer veerkracht voor jou. We zorgen dat je inzicht krijgt in jouw situatie en wat je kunt doen om je situatie thuis te kunnen handelen. Kijk in de agenda of op de website van En nu jij!

Meer informatie of aanmelden? 

Zie de website van En nu jij!

Deelname aan En nu jij! staat open voor jongeren van 10 tot ca. 25 jaar die in Amsterdam wonen of in Amsterdam naar school gaan of studeren.

Het programma ‘En nu jij!’ is ontwikkeld door Markant in opdracht van de gemeente Amsterdam.