Als u meer dan acht uren per week en/of langer dan drie maanden voor uw partner, uw kind, een familielid of vriend zorgt, dan bent u mantelzorger. U kunt in dat geval aanspraak maken op vergoedingen. Denk aan een vergoeding voor de reiskosten die u maakt, of een parkeervergunning. Ook is er extra kinderbijslag voor gehandicapte kinderen.

Kinderbijslag 
Zorgt u thuis voor uw kind dat ernstig ziek of gehandicapt is, dan komt u in aanmerking voor dubbele kinderbijslag. Dat is sinds 2015. Bent u alleenstaand en/of verdient u alleen de kost, dan krijgt u daar bovenop nog een extra bedrag. Het loont dat u zich hierover goed laat informeren. Lees online de informatie over kindregelingen, ga naar het Sociaal Loket van uw stadsdeel.

Links 
Meer informatie via Mezzo
Sociaal Loket Amsterdam
Kindregelingen, rijksoverheid

 

Tip!
Bezoek eens een mantelzorglunchroom. Er is een deskundige aanwezig die thuis is in de wereld van de mantelzorg en u ontmoet andere mantelzorgers met wie u ervaringen kunt delen.

Bob en Michelle:
“Het was fijn om met andere ouders te praten die ook voor hun gehandicapte kind zorgen. Op de één of andere manier maakte dat de situatie even iets lichter.”