Voor zowel mantelzorgers die een baan hebben, als voor mantelzorgers die geen werk hebben, ligt overbelasting op de loer. De sollicitatieplicht kan voor druk zorgen wanneer je de zorg draagt voor een naaste. Het combineren van betaald werk en zorg is zwaar. Mantelzorg kost energie. Ruimte voor jezelf creëren is daarom belangrijk.

Je weet als geen ander dat zorg niet in bepaalde ‘werktijden’ te passen is. Mantelzorger ben je altijd, daar kun je niet even pauze van nemen. Je hebt een band met degene voor wie je zorgt, je voelt je verantwoordelijk, je staat altijd klaar voor de persoon aan wie je zorg verleent.

Voorkom overbelasting 
Het komt vaak voor dat mantelzorgers overbelast raken. Het belangrijkste is dat je die overbelasting herkent en ook: erkent. Doe daarom de 3-minuten check en kijk hoe het met je gaat. Als je werkt naast je zorg voor een ander, dan zijn er mogelijk ook wettelijke verlofregelingen voor je. Laat je werkgever weten dat je mantelzorger bent en bespreek de mogelijkheden.

Vrijstelling van sollicitatieplicht
Mantelzorgers zonder baan voelen vaak de druk van de sollicitatieplicht. Herken je dit? Er zijn uitzonderingsregelingen voor mensen die zorg verlenen. Via de Rijksoverheid vind je daarover meer informatie.

Wat kan de gemeente Amsterdam voor je doen?  
Heb je hulp nodig bij het vinden van informatie of bij het invullen van formulieren om ervoor te zorgen dat je zorgverlof krijgt of vrijstelling van sollicitatieplicht? Ga dan naar het Sociaal Loket bij jou in de buurt. Zij weten veel van de wet- en regelgeving. Ook de klantmanager van de gemeente Amsterdam, bij Dienst Werk en Inkomen helpt je hier graag bij.

Links en/of telefoonnummers 
Dienst Werk en Inkomen Amsterdam
Ondersteuning bij werk en mantelzorg
Ontheffing van sollicitatieplicht
Aanvullende informatie vanuit Mezzo
Sociaal Loket (laat weten dat u mantelzorger bent!)
Mantelzorg in Amsterdam
Bel de Mantelzorglijn: 0900 – 20 20 496 (10ct p/m)

Tip!
Werk je en bent je mantelzorger tegelijk? Ga met je werkgever om tafel om het te bespreken. Zo’n gesprek zorgt vaak voor begrip en mogelijk tot het treffen van een regeling die past binnen de CAO.
Maak afspraken over werktijden, thuiswerken en over mogelijk zorgverlof. Wil je hier graag steun bij? Laat het ons weten, wij helpen graag.

Chiel:
“Zat ik weer een sollicitatiebrief te schrijven, terwijl ik er voor mijn moeder wilde zijn. 
Het geeft wel lucht dat dat nu effe niet meer hoeft.”