“Sinds maart van dit jaar zijn mijn man en ik gestart als logeerouders bij Markant en gekoppeld aan een jong meisje van twee jaar.

Iedere maand komt zij een weekend bij ons logeren, van vrijdagmiddag tot zondag begin van de avond. Voordat er een kennismaking was met het meisje en haar ouders zijn we eerst door de coördinator van Markant uitgebreid geïnformeerd over de ins en outs van het project ‘Gewoon uit Logeren!’. Al langer waren we ons hierop aan het oriënteren en uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt.

Voldoening

Uit onze nabije omgeving weten we dat de zorg voor een kind met een beperking heel zwaar kan zijn. Op deze manier hopen we iets te kunnen betekenen voor dit gezin en ze op deze manier te kunnen ontlasten.

Daarnaast geeft het ons veel voldoening. We zien dat het ook een goede uitwerking heeft op ons zoontje van vier jaar. Wij vinden het vanzelfsprekend dat je iets doet voor een ander en dat willen we hem ook meegeven. Op deze manier leert hij dat bijna spelenderwijs. Het is ontzettend leuk om te zien hoe snel ze met elkaar vertrouwd raakten en hoe leuk het is als ze met elkaar spelen. Ze leren veel van elkaar.

In korte tijd heeft het ons veel gebracht en we hopen nog lang te mogen genieten van onze logée.”

Miriam