Student vrijwilliger Jetske heeft de Kids’Skills   training gevolgd en vertelt:

“Kids’ Skills was voor mij een leerzaam, energiek en positief project. Niet alleen de theorie, maar vooral de praktijklessen zijn heel nuttig geweest. Wat mij vooral is bijgebleven is de kracht van positieve communicatie. Hoe belangrijk taalgebruik en woordkeuze zijn. Zonder dat je het doorhebt spreek en leg je vaak uit op een ‘volwassen’ manier, wat kan leiden tot miscommunicatie of onbegrip bij kinderen. Positiviteit is een keyword, maar daarin moet je wel oprecht blijven. Het opstellen van onrealistische doelen of opgaan in (te) positieve verhalen hebben ook bij kinderen geen zin.

Zelfverzekerdheid  
Een van de mooiste dingen om te zien is hoe de zelfverzekerdheid van de kinderen groeit. Zo heb ik , bij een van mijn stage kinderen, een tijd lang met het zogeheten superheldenboekje gewerkt.  Met de dag groeide het zelfvertrouwen en daarmee ook de schoolprestaties van mijn ‘stage kindje’. Of ik naar de meester toe wilde gaan om te horen hoe goed mijn ‘stage kindje’ het wel niet deed op school. Daar doe je het voor!

Ondersteuning ouders 
Kids’ Skills is voor het hele gezin, want iedereen steunt en draagt bij aan de positieve ontwikkeling van het kind. Om echt verschil te kunnen maken is het belangrijk dat het hele gezin mee kan doen.”